Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
0 °C 86%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Άργος - Το αρχαίο θέατρο στο διάβα των αιώνων
Ημερομηνία: 9/8/2021, 11:14 - Εμφανίσεις: 129



Σημαντικό μνημείο της Ελληνιστικής Περιόδου, το θέατρο του Άργους ήταν ένα από τα μεγαλύτερα της αρχαίας Ελλάδας, με χωρητικότητα περίπου 20.000 θεατών.

Το επιβλητικό οικοδόμημα, στους πρόποδες της νοτιοανατολικής πλευράς του λόφου του κάστρου του Άργους (ονομάζεται και κάστρο Λάρισας), δέσποζε πάνω από την αρχαία πόλη και ήταν ορατό από τον Αργολικό κόλπο.

Χτισμένο σε μικρή απόσταση από το παλαιότερο θέατρο της πόλης (5ος αιώνας π.Χ.), σε ένα χώρο όπου προϋπήρχαν μικρά ιερά, το υπό εξέταση θέατρο κατασκευάστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ., πιθανώς για να φιλοξενήσει τους αγώνες μουσικής και δράματος των Νεμέων, που μεταφέρθηκαν οριστικά στο Άργος εκείνη την περίοδο.

Το αρχαίο θέατρο του Άργους, που ήλθε στο φως μετά από ανασκαφές που διενήργησε η Γαλλική Aρχαιολογική Σχολή Αθηνών, υπέστη πολλές μετασκευές ήδη από την αρχαιότητα, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζονται δύσκολα τα αρχικά χαρακτηριστικά του.

Οι πρώτες τροποποιήσεις έλαβαν χώρα το 2ο αιώνα π.Χ., ενώ το 2ο αιώνα μ.Χ.

επεκτάθηκε το σκηνικό οικοδόμημα προς δυσμάς, καλύπτοντας μέρος της ορχήστρας.

Οι τέσσερις κερκίδες (τμήματα των εδωλίων ανάμεσα στις κλίμακες) στο πολύ μεγάλο κοίλο του θεάτρου αντιστοιχούσαν στις φυλές του Άργους.

Η κατά το μεγαλύτερο μέρος της λαξευμένη στο βράχο ορχήστρα του θεάτρου διέθετε τη λεγόμενη χαρώνεια κλίμακα, έναν υπόγειο διάδρομο που την ένωνε με τα αποδυτήρια και εξυπηρετούσε την εμφάνιση των ηθοποιών που υποδύονταν νεκρούς ή χθόνιες θεότητες.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, ανάμεσα στα έργα που κοσμούσαν το θέατρο, υπήρχε και ένα σύμπλεγμα που παρίστανε τον Περίλαο τον Aργείο, γιο του Aλκήνορος, να σκοτώνει τον Oθρυάδα τον Σπαρτιάτη, μνημείο που συμβόλιζε τη μακροχρόνια αντίθεση του Άργους με τη Σπάρτη.

Η χρήση του θεάτρου δεν περιοριζόταν στους αγώνες μουσικής και δράματος που τελούνταν σε αυτό, αφού στο χώρο του κάνουνταν και συνεδριάσεις πολιτικού χαρακτήρα.

Το θέατρο του Άργους εγκαταλείφθηκε οριστικά στα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ.

Το καλοκαίρι του 1829 πραγματοποιήθηκε στο αρχ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
0 °C 86%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies